Mi a közös egy hatalmas, zöld teknősben, egy majdnem barátságos jegesmedvében és az apró, lila virágok elképesztő hegyi csoportosulásában? Nos, az, hogy többek között ők is szerepelnek azokon a képeken, amelyek a National Geographic 2014-es fotópályázatára érkeztek be. Nem mellesleg: gyönyörű felvételekről van szó, majd meglátjátok!

Colin Mackenzie: Hi-five (helyszín: Svalbard)
A kép egy hím medvét ábrázol, aki örömmel nézi, ahogy a család többi része, az anya és a két bocs bukdácsolnak a jégsapkák között. 
A verseny szeptember 1-jén vette kezdetét, és egészen október 31-ig fog tartani. A lentebb látható válogatás alapján, amit a My Modern Met készített, azt mondhatjuk, már most rengeteg szép felvétel érkezett be. A lelkes amatőr vagy profi fotósok három kategóriában nevezhetnek: természet, helyek és emberek. 

Douglas Croft: Above Big Sur (helyszín: Big Sur, Kalifornia) 
A fotós azt mesélte, azért utazott Kaliforniába, hogy megnézze a bálnák vándorlását, de túl ködös volt az idő, így nem látta a vizet. Helyette azonban ez tárult a szeme elé.
A győztes 10 ezer dollárt és egy utazást nyer a National Geographic washingtoni központjába, ahol részt vehet a 2015 januárjában megrendezésre kerülő National Geographic Photography szemináriumon. Az egyes kategóriák győztesei 2500 dollárt kapnak, képeik pedig megjelennek a magazinban is. 

Cherly Jong: Mom's Love (helszín: Jakarta) 
Az anyamadár eteti a fiókákat.

Christian Spencer: A Tree dreaming (helyszín: Ausztrália) 
A sivatag közepén lévő kevéske víz köré gyűlnek a madarak, hogy csillapítsák szomjukat. 

Misty Gage: Hello (helyszín: Point Defiance Zoo, Tacoma, WA, USA) 
"Nagyon könnyű volt lencsevégre kapni ezt az óriást, ahogy emelkedett felfelé a vízben, és hosszú ideig bámult rám. Imádom a buborékokat és az aranyos pofáját!" - így a fotós. 

Hasan Baglar: Sunward (helyszín: Ciprus) 
"Amikor ez a mediterrán sáska kinyitotta szárnyait, hirtelen gyönyörű lett a napfényben" - mondta a fotó készítője. 

Henry Adam: Pegadung Rock (helyszín: Indonézia) 
Ezt a képződményt Cápafogaknak is nevezik, érdekes, éles fogakra emlékeztető formája miatt.

Yusuke Sakai: Searching (helyszín: Japán) 
A képen egy vadász éppen üvegangolnára les, amelynek szezonja télen van Japánban. A hajózó vadászok egy higany-lámpával világítják meg a vizet, majd a köréjük gyűlő élőlényeket befogják. 

Montse Grillo: From the Sky (helyszín: Tenerife, Kanári-szigetek) 
"Tenerife partjainál rengeteg hatalmas teknőst láthatunk - mikor ott voltam, időm nagy részét ezeknek az állatoknak szenteltem. A fotón feltűnő jószágnak pont a háta mögül sütött a nap, a fények így egy varázslatos, misztikus hangulatot kölcsönöztek neki." - mesélte Grillo. 

Spencer Black: Searching for Love (helyszín: Brevard, Észak-Karolina) 
Szentjánosbogarak egy speciális fajtája a Blue Ghost Firefly látható a képen: különlegességük, hogy erősen világítanak és nem sokkal a földfelszín felett lebegnek. 
Közzétette: www.designuniverzum.hu
Iratkozz fel a hírlevelünkre, ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb képekről, ötletekről, inspirációkról, kódokról.

mymodernmet.com
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Unknown

Post A Comment:

0 comments so far,add yours